بهترین نویسندگان تاریخ ایران
در این نوشته نویسنده های معاصر ایران را همراه با آثارشان لیست کرده ایم. اما اگر به دنبان کتاب هایی که باید قبل از مرگ بخوانید هستید ما یک مطلب متسقل برای آن نوشته ایم.
۱-زویا پیرزاد
خالق رمان چراغها را من خاموش میکنم.
2- محمود دولت آبادی
غیرممکن است اسم نویسنده ایرانی معروف، محمود دولت آبادی و کتاب پرفروشش کلیدَر را نشنیده باشید.
3- ابراهیم گلستان
داستاننویس، مترجم، روزنامهنگار و عکاس اهل شیراز. داستان حواشی دخترش، لیلی گلستان را ممکن است در سالهای اخیر در شبکههای اجتماعی دیده یا شنیده باشید.
4-عباس معروفی
نویسندۀ سمفونی مردگان که یکی از نویسندگان بزرگ ایرانی است؛ حتما اسم این کتاب را شنیدهاید. عباس معروفی این روزها ساکن آلمان است.
5- رضا براهنی
شاعر و نویسندۀ اهل تبریز. این روزها در کانادا زندگی میکند و آثارش فراتر از مرزهای ایران به زبانهای انگلیسی، سوئدی و فرانسوی هم ترجمه شده است.
6- هوشنگ مرادی کرمانی
خالق قصههای مجید. همان کاراکتر محبوب روزهای کودکی نسل ما.
7-صادق هدایت
مترجم و یکی از نویسندگان روشنفکر معاصر ایرانی در پاریس بود.او در ردیف محمدعلی جمالزاده و صادق چوبک، از پدران داستاننویسی نوین ایرانی به شمار میرود.
8-صادق چوبک
نویسنده معاصر ایرانی در سبک واقعگرایی بود.او را به دلیل دقتنظر در جرئینگریها و درونبینیها، رئالیست افراطی و طبیعتگرا خواندهاند.در نامههای متعددی که چوبک در سالهای قبل و بعد از انقلاب به دوستانش مینوشت، میتوان علاقهی افراطی او را به ایران و فرهنگش دید. او عاشق کتابهای کلاسیک فارسی مانند تاریخ بیهقی و کلیات سعدی بود.
9-رضا قاسمی
کارگردان و نویسنده معاصر ایرانی اهل اصفهان است.اولین اثر او نمایشنامه کسوف بود که در ۱۸ سالگی نوشت و دو سال بعد در دانشگاه تهران به روی صحنه برد.او از سال ۱۳۴۹، همزمان با تحصیل در دانشکدهی هنرهای زیبا، به نمایشنامهنویسی و کارگردانی تئاتر پرداخت و آثاری چون کسوف، آمد و رفت، نامههایی بدون تاریخ از من به خانوادهام و بالعکس، و چاه را به صحنه آورد.
10-جیران گاهان
جیران گاهان، نویسندهی کتاب زیر آفتاب خوش خیال عصر از آن دست نویسندگان معاصر ایرانی است که فرزند خلف کلاسهای داستاننویسی به شمار میرود. این را میشود در لابهلای گفت و گو که میکوشد، به تعاریف کلاسیک از عناصر داستان اشاره کند؛ دید.